2011: ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ Υ.Θ. ΒΛΑΧΕΡΝΩΝ

____Κάθε χρόνο, στις 2 Ιουλίου, στην εορτή της Καταθέσεως της Τιμίας Εσθήτος της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Εκκλησία των Βλαχερνών της Κωνσταντινούπολης, τελείται και η πανήγυρις του Ιερού Ναού Υ.Θ. Βλαχερνών της Γαρίτσας.
____Οι προετοιμασίες του πανηγυριού αρχίζουν τουλάχιστον έναν μήνα πριν. Ο Ιερός Ναός αλλά και όλη η Γαρίτσα σημαιοστολίζονται. Στο "Φόρο" της Γαρίτσας στήνεται πάλκο, πάνω στο οποίο τραγουδούν συγκροτήματα παραδοσιακής μουσικής κατά την παραμονή και ανήμερα της εορτής.
____Την ημέρα της εορτής, νωρίς το πρωί, λιτενεύεται η Ιερά Εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου στο προάστιο της Γαρίτσας, και ακολουθεί αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Πλήθος πιστών έρχεται να προσκυνήσει και να προσευχηθεί στην Χάρη Της. Η πανήγυρις της ενορίας μας τελειώνει με τα μπάσματα της ιεράς εικόνας της Υ. Θεοτόκου.
____Ακολουθούν οι φωτογραφίες της φετινής πανήγυρης του Ιερού Ναού της ενορίας μας, τις οποίες μπορείτε να κατεβάσετε όλες μαζί κάνοντας κλικ ΕΔΩ

Τις παραμονές του πανηγυριού ο ναός αλλά και ολόκληρη η Γαρίτσα σημαιοστολίζονται. 

Οι γυναίκες της ενορίας φροντίζουν ακούραστα για τον ευπρεπισμό του Ι. Ναού. Εδώ συσκευάζουν τους άρτους. 

Νωρίς το πρωί της 2ας Ιουλίου, πριν την Λιτανεία: Ο Ιερός Ναός Υ.Θ. Βλαχερνών και ο Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου των Ξένων.
Η Λιτανεία προετοιμάζεται. 

Η έξοδος της Ιεράς Εικόνος της Υπεραγίας Θεοτόκου Βλαχερνών. 


Η πολύ αξιόλογη χορωδία του Ιερού Ναού. 


Την Λιτανεία συνόδευσε η Φιλαρμονική Εταιρεία "Μάντζαρος". Κατά την επιστροφή της Λιτανείας, τελείται Δέησις στο "Φόρο" της Γαρίτσας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ.κ. Νεκταρίου.  


"τὸν σῖτον, τὸν οἶνον, καὶ τὸ ἔλαιον"

 Ακολουθεί αρχιερατική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Νεκταρίου.


Στο κήρυγμά του φέτος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Νεκτάριος μίλησε για την πνευματική κρίση της εποχής μας, αποτέλεσμα της οποίας είναι και η οικονομική κρίση. Και πρόβαλε την διδασκαλία της Εκκλησίας μας και τα φωτεινά παραδείγματα των Αγίων της Εκκλησίας και ιδιαίτερα της Υπεραγίας Θεοτόκου. Την ημέρα της εορτής οι πιστοί προσέρχονται για να προσκυνήσουν την Ιερά Εικόνα της Υ. Θεοτόκου.Την παραμονή και ανήμερα της εορτής, στο ειδικό για την περίσταση πάλκο στο "΄Φόρο" της Γαρίτσας τραγουδούν συγκροτήματα παραδοσιακής μουσικής. 
Στις 3 Ιουλίου, στις 20:00, τελέστηκαν τα μπάσματα της Ιεράς Εικόνος της Υπεραγίας Θεοτόκου:Στην συνέχεια ακολούθησε κέρασμα στον προαύλιο χώρο της Εκκλησίας. Και το πανηγύρι της ενορίας μας τελείωσε, με τους ήχους της παραδοσιακής κερκυραϊκής μουσικής, με χορό και με ευχές, με τις πρεσβείες της Υπεραγίας Θεοτόκου, να είμαστε καλά και του χρόνου.


ΧΡΌΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!

ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΥΓΕΙΑ!